Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ: Μητέρα έχασε την επιμέλεια των παιδιών της, επειδή εξύβριζε τον πατέρα τους

Την επιμέλεια των παιδιών της έχασε μια μητέρα, καθώς, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δίκη που τελέστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μιλούσε υποτιμητικά και έβριζε διαρκώς τον πατέρα τους, επηρεάζοντας αναπόφευκτα τον ψυχισμό των ανηλίκων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 10», ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος εξήγησε, ότι τα ελληνικά δικαστήρια προχωρούν σε άτολμες αποφάσεις λόγω του ότι δεν υπάρχει ο θεσμός του οικογενειακού δικαστή, αλλά και λόγω μικρής εμπειρίας των εκάστοτε δικαστικών λειτουργών σε σχετικά ζητήματα.

«Επιτέλους! Εδώ το δικαστήριο εξέτασε με προσοχή την υπόθεση και είδε ότι δεν είναι μονόδρομος η επιμέλεια των παιδιών από τη μητέρα. Και μάλιστα πολλές φορές τα δικαστήρια έχουν συγχωρήσει μητέρες που έχουν βγει εκτός ορίων ή έχουν κινηθεί εναντίον στο συμφέρον των παιδιών.

Ωστόσο, τα δικαστήρια στη χώρα μας είναι πρόθυμα να συγχωρήσουν σφάλματα μιας μητέρας, πάνω στη λογική ότι μια μητέρα θα πρέπει να έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα του παιδιού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως τόνισε, το δικαστήριο έλαβε υπόψιν τις καταθέσεις των παιδιών, τα οποία βρίσκονται στην εφηβεία.

«Όταν τα παιδιά είναι μέχρι 10 χρονών κρίνουν άλλοι για το ίδιο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πουν την άποψή τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν καλό το ότι βρίσκονταν σε μια ηλικία που θα μπορούσαν να εκφραστούν και να διατυπώσουν την πραγματική τους επιθυμία», εξήγησε.

Όπως αποκάλυψε, η μαρτυρία των παιδιών ήταν αυτή που οδήγησε στην τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δεν είναι σπάνιο μητέρες να ζητούν ψευδείς γνωματεύσεις, προκειμένου να οδηγήσουν σε μια απόφαση υπέρ των ιδίων και κατά των πατεράδων των παιδιών τους, απαγορεύοντας τους ουσιαστικά κάθε επικοινωνία.