Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Χαράλαμπος Χρυσανίδης: “Με γνώση και εμπειρία δίνουμε λύσεις και υλοποιούμε έργαπου αναβαθμίζουν την εικόνα του Δήμου Καβάλας”  

Την πεποίθηση ότι μετά από τριάντα χρόνια πετυχημένης επαγγελματικής πορείας και συστηματικής ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, διαθέτει τις γνώσεις και την εμπειρία ώστε να δώσει άμεσες λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της Καβάλας υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο δήμος προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, εξέφρασε ο πολιτικός μηχανικός Χαράλαμπος Χρυσανίδης, ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο Καβάλας.

Ο πρώην δήμαρχος Ελεύθερών (2003 – 2010) ξεκαθάρισε από την αρχή της ομιλίας του ότι μοναδική του πρόθεση είναι να προσφέρει έργο και να δώσει λύσεις, χωρίς ωστόσο να μηδενίζει την προσπάθεια κανενός από τους προκατόχους του, σημειώνοντας πως «ο καθένας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες προσέφερε το καλύτερο που μπορούσε».

«Διαπιστώνω με λύπη ότι η έννοια του ΕΡΓΟΥ», υπογράμμισε με έμφαση, «έχει διαστρεβλωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Διαχείριση της καθημερινότητας που οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξ’ ορισμού, διαφημίζεται μάλλον δυσανάλογα και υπερβολικά. Καθαριότητα, κλαδέματα δέντρων, καθαρισμοί ρεμάτων, επιδιορθώσεις βλαβών ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, ακόμη και οι ασφαλτοστρώσεις ή η στοιχειώδης συντήρηση του οδικού δικτύου παρουσιάζονται ως έργα…πνοής. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους δημότες ουσιαστικά και όχι για να τους προκαλούμε παρουσιάζοντας τα αυτονόητα ως «μεγάλα» και «τρανά». Θέλω η κληρονομιά που θα αφήσουμε πίσω μας να μην είναι μόνο έπαινοι για τα αυτονόητα, κοπές πίτας και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Θέλω να αφήσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ το οποίο οι επόμενες γενιές θα απολαμβάνουν, θα συντηρούν και θα βελτιώνουν συνεχώς προς όφελός τους».

Ανεξάρτητος συνδυασμός 

Ο κ. Χρυσανίδης σημείωσε πως θα ηγηθεί ενός ανεξάρτητου συνδυασμού ανοιχτό σε όσους θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν στην πόλη και για το λόγο αυτό θα αποστείλει επιστολές σε όλα τα κόμματα ζητώντας την στήριξή τους. Δεν αποκάλυψε το όνομα του συνδυασμού λέγοντας ότι αυτό θα προκύψει μετά από συζήτηση με τα μέλη της ομάδας, ενώ συμπλήρωσε πως δε βιάζεται ούτε να γνωστοποιήσει ονόματα που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό.

Μοναδικός γνώμονας η προσφορά στην πόλη 

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο ίδιος πιστεύει στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων και στη συμμετοχή που πρέπει να έχουν στα κοινά ώστε ν’ αλλάξει  ουσιαστικά κάτι στο δήμο. Τόνισε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός σημειώνοντας ότι στο παρελθόν «θέλησα να προσφέρω έργο στον τόπο όπου γεννήθηκα, γι’ αυτό και αναμείχθηκα στα κοινά του πρώην Δήμου Ελευθερών και νυν Δήμου Παγγαίου. Με τον ίδιο τρόπο και σήμερα θέλω να προσφέρω στην πόλη και στο δήμο στον οποίον έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, εργάστηκα και δημιούργησα οικογένεια. Είμαι ένας επαγγελματίας με πολιτικές ανησυχίες. Όχι όμως ένας επαγγελματίας πολιτικός. Αν οι δημότες επιλέξουν κάτι άλλο, την επόμενη μέρα κιόλας θα βρίσκομαι στις επιχειρήσείς μου. Δεν υπήρξα ποτέ «γαντζωμένος» σε καρέκλες, ούτε μου άρεσε η προβολή και δεν σκοπεύω να το κάνω ούτε και τώρα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Χρυσανίδης παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες πάνω σε συγκεκριμένους τομείς που έχει ανάγκη η πόλη: 

  • Σχέδιο Πόλης
  • Κυκλοφοριακό
  • Περιγιάλι
  • Χερσόνησο της Παναγίας
  • Αξιοποίηση παλιού νοσοκομείου 
  • Αξιοποίηση καπναποθηκών και διατηρητέων κτισμάτων

Όσον αφορά την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου η πρόταση του κ. Χρυσανίδη έχει μια κοινωνική διάσταση και παράμετρο, δίνοντας βαρύτητα σε οικογένειες που χρίζουν ανάγκης κατοικίας με χαμηλό μίσθωμα και  προβλέπει τη μετατροπή του υφιστάμενου κτηριακού συγκροτήματος, μετά από όλους του απαραίτητους ελέγχους, σε ένα σύγχρονο συγκρότημα διαμερισμάτων προς μίσθωση για μόνιμη κατοικία αλλά και προσωρινή διαμονή υπό προϋποθέσεις.

Αντιδημαρχία για την Π.Ε. Φιλίππων και τους μικρούς οικισμούς 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρώην δήμαρχος στην Περιφερειακή Ενότητα Φιλίππων και στους πολλούς μικρούς οικισμούς που έχει ο Δήμος Καβάλας ανακοινώνοντας ότι εφόσον εκλεγεί θα δημιουργήσει ξεχωριστή αντιδημαρχία με ουσιαστικές αρμοδιότητες και χρηματοδότηση σημειώνοντας ότι «μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας και λύση σε όλα τα μείζονα προβλήματα». Συμπλήρωσε μάλιστα με έμφαση ότι «και γω σε χωριό γεννήθηκα και ξέρω από πρώτο χέρι τα προβλήματα των μικρών οικισμών αλλά και τις αγωνίες των κατοίκων για να μπορούν να έχουν κι αυτοί την ποιότητα ζωής που τους αξίζει». 

Οι λέξεις ΕΡΓΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΓΝΩΣΗ, κυριάρχησαν στην ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Επανέλαβε πολλές φορές ότι το μόνο που επιθυμεί είναι να προσφέρει ουσιαστικά στην πόλη όπου αγάπησε, μεγάλωσε, έκανε οικογένεια και που σήμερα βλέπει να επικρατεί μια στασιμότητα σε όλους του τομείς.

Καταλήγοντας στην ομιλά του ο κ. Χρυσανίδης απηύθυνε κάλεσμα στους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στα κοινά και να πάνε να ψηφίσουν σημειώνοντας με έμφαση «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και συμπλήρωσε: «Σε όλη τη ζωή και την πορεία μου ως τώρα», δούλεψα σκληρά, και ως επαγγελματίας αλλά και ως δήμαρχος τις δύο τετραετίες που οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ελευθερών μου έδωσαν την εντολή. 

Έχω την ΓΝΩΣΗ. Έχω την ΕΜΠΕΙΡΙΑ.  Ξέρω από ΕΡΓΑ. Και τα έργα τα οποία ολοκλήρωσα στη θητεία μου, μαζί φυσικά με αξιόλογους συνεργάτες, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μας, σε περιοχές όπου όλοι μας επισκεπτόμαστε συχνά. Όλη αυτή την αναγνώριση που εισπράττω καθημερινά από τον κόσμο, νιώθω την ανάγκη να την ανταποδώσω ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ και στο Δήμο της Καβάλας. 

Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλω όλους ΔΙΠΛΑ μου, και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους που έχουν κάθε λόγο να είναι απογοητευμένοι από την πολιτική. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι. Η ΑΠΟΧΗ από την κάλπη θα βυθίσει ακόμη περισσότερο τον Δήμο Καβάλας στα προβλήματά του. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος».