Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Επίσημα νεκρός ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης – Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

Οι επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ής Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη συνεχίστηκαν σήμερα, με τις Αρχές να ψάχνουν σε βάθος 1.000 και πλέον μέτρων στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας με ειδικό ωκεανογραφικό σκάφος.

Εναέρια και πλωτά μέσα “χτένισαν” τον Κυπαρισσιακό Κόλπο 8 ναυτικά μίλια στ’ ανοιχτά του Κατάκολου όπου επικρατούσαν σήμερα καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Στις επιχειρήσεις έρευνας συμμετείχαν επίσης δύτες, καθώς και υποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους.

Στο σημείο της συντριβής, το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1.000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.

Νωρίτερα, την οικογένεια του άτυχου σμηναγού επισκέφθηκε στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έμεινε περίπου μία ώρα στο σπίτι της οικογένειας του, μέχρι πρότινος, αγνοούμενου πιλότου. Φεύγοντας απέφυγε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας ότι αυτή η ώρα δεν είναι για δηλώσεις. Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί την οικογένεια δύο φίλοι και συνάδελφοι του Στάθη Τσιτλακίδη από την Πάτρα.