Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΙΣΚ: “Στελεχώστε τα Νοσοκομεία με ικανό αριθμό γιατρών”

Ο Ιατρικός Σύλλογος  Καβάλας, επισημαίνει για πολλοστή φορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό. Το Νοσοκομείο της Καβάλας τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σε αριθμό τμημάτων και εξοπλισμό και αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα προσέλευσης ασθενών, εκτός από την Π.Ε.Καβάλας, από κοντινές ή και από απομακρυσμένες Περιφερειακές Ενότητες. Δυστυχώς όμως ο αριθμός των Ιατρών του Νοσοκομείου  δεν έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι ίδιοι Ιατροί καλούνται όχι μόνο να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου Καβάλας, αλλά με εντεταλμένη υπηρεσία από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας να καλύψουν και ανάγκες άλλων Νοσοκομείων.

 Η δεδομένη κατάσταση οδηγεί σε εξάντληση των Ιατρών, απαξίωση της θέσης και του έργου τους , υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και προσβολή της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας, αλλά ταυτόχρονα τα επανειλημμένα  «βεβιασμένα» εντέλλεσθαι διαιωνίζουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας

Οι εργασιακές συνθήκες μαζί με τις χαμηλές αποδοχές  των Νοσοκομειακών Ιατρών λειτουργούν ως αντικίνητρο στην προσέλκυση νέου ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα αρκετές προκηρύξεις να καθίστανται άγονες.

 Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Ε.Σ.Υ. στελεχώνοντας τα Νοσοκομεία με ικανό αριθμό Ιατρών.