Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

“Λαϊκή Συσπείρωση”: Προβλήματα από την ασθενή βροχή στον Αμυγδαλεώνα – (βίντεο)

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων απέστειλε ο Χρήστος Ποτόλιας που λέει τα εξής:

κ. Πρόεδρε,

Η μικρής έντασης (4/9/23) βροχόπτωση ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Αμυγδαλεώνα.

Σε ορισμένους δρόμους, εκεί που εκτελούνται έργα της ΔΕΥΑΚ, αλλά και εκεί που έμειναν ανοιχτά χαντάκια από την αμαρτωλή εργολαβία της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης, η κατάσταση έμοιαζε με τα χωριά μας τη δεκαετία του ’50 και ’60. Λάσπες, νερά και χαντάκια έφεραν τους κατοίκους σε απόγνωση. 

Επί πλέον στον Αμυγδαλεώνα, εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε η ασθενής βροχόπτωση στους δρόμους, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένα στο νέο σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού σχολείου του Αμυγδαλεώνα, “έβρεχε” και μέσα στις αίθουσες. Παραθέτουμε φώτο και βίντεο συνημμένα, χωρίς σχόλια….

Όταν οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις Α.Ε., με αρμοδιότητες που έχουν χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση, τα έργα που γίνονται, όσα γίνονται, υπακούον στη λογική “κόστους – οφέλους”, που σημαίνει ότι το κόστος πάει στο λαό και το όφελος σε μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεργολάβους. Το αποτέλεσμα είναι τα έργα να προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, να κοστίζουν ακριβά και να έχουν κατασκευαστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μπάζουν βροχή τα σχολεία με τα πρώτα πρωτοβρόχια. 

Σε ότι δε αφορά συνολικά τη σχολική στέγη το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, αντίθετα έχει οξυνθεί με δεδομένη την πολιτική του «εξορθολογισμού» του κόστους στην Εκπαίδευση, που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και που υπακούν οι τοπικοί εκπρόσωποι τους στους  δήμους. Εδώ και χρόνια με την ευθύνη κατασκευής και συντήρησης των σχολείων στους δήμους, κράτος και δήμοι έχουν επιφέρει τη συστηματική και συνειδητή συρρίκνωση της χρηματοδότησης, πλήττοντας την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών, καθιστώντας και τη συντήρηση των σχολείων ελλειμματική. 

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των έργων στους δρόμους του Αμυγδαλεώνα, καθώς και στην άμεση συντήρηση του δημοτικού σχολείου.