― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι  30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της  επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και...

Μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θ. Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

spot_img

“Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, στο πέρασμα των χρόνων, οι γυναίκες έχουν αλλεπάλληλα πληγεί αλλά δεν έχουν λυγίσει. Παραμένουν στην πρώτη γραμμή ανταποκρινόμενες, επιτυχώς, σε ένα πλήθος ρόλων που καλούνται να αναλάβουν, καθημερινά.

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας έρχεται να υπενθυμίσει τη διαχρονική συμβολή του γυναικείου φύλου στην οικοδόμηση της κοινωνίας, μέσα από την ιδιαιτερότητα των πολλαπλών αυτών ρόλων.

Η αναγνώριση της προσφοράς των γυναικών από μέρους όλων μας και η ευγνωμοσύνη προς αυτές θα πρέπει εκφράζεται στον επαγγελματικό ή οικογενειακό μας βίο. Στις συνεργασίες, στις φιλίες και σε κάθε είδους διαπροσωπικής μας σχέσης. Στην ίδια την συνύπαρξή μας.

Έχει τεθεί πολλές φορές στον κοινωνικό διάλογο το ζήτημα της μειωμένης εκπροσώπησης των γυναικών στη σφαίρα της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να τονίσω ότι η απουσία του γυναικείου στοιχείου σημαίνει μη αξιοποίηση και πολλές φορές, μεροληπτική αξιολόγηση των ανθρωπίνων πόρων. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να προαχθεί η ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στους θεσμούς της δημοκρατίας, με τελικό στόχο την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες.

Η 8η Μαρτίου είναι μια επέτειος που αποτελεί σύμβολο των αγώνων και των κατακτήσεων όλων των γυναικών, παγκοσμίως.

Ο συμβολισμός της παραμένει ισχυρός, καθώς σταδιακά, παρωχημένα στερεότυπα εξαλείφονται και στη θέση τους αναπτύσσονται νέα πεδία δράσης και ισορροπίες. Και η γυναικεία παρουσία μπορεί αρμονικά να συγκεράσει πλήθος έμφυλων ανισοτήτων. Αποτελεί, ίσως, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον σύγχρονο κόσμο”.