― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι  30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της  επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και...

Μήνυμα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, στο πλαίσιο της ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας

spot_img

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Μήνυμα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού ( 6 Μαρτίου)

“Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν ότι ο εκφοβισμός περιορίζεται μόνο στα παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι συναντάται σε παρόμοιο βαθμό, τόσο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και στους χώρους εργασίας.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της σημερινής Πανελλήνιας Ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού διαφαίνεται πιο έντονα από ποτέ ότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, το οποίο χρήζει επισταμένης έρευνας αναφορικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Σε πολλές περιπτώσεις η ενημέρωση των γονέων δεν αρκεί. Απαιτείται πολυεπίπεδη συνεργασία των σχολικών μονάδων και των οικογενειών, λαμβάνοντας υπόψη και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, ανεξαρτήτως αν βιώνουν σχολικό εκφοβισμό ή εκφοβίζουν, αν αποτελούν τα θύματα ή τους θύτες.

Το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ» πρέπει να βρίσκει πάντα πρόσφορο έδαφος μετάδοσης προς πάσα κατεύθυνση καθώς ο εκφοβισμός όχι μόνο επηρεάζει την εκπαιδευτική εμπειρία των παιδιών, αλλά μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η ενδοσχολική βία, λοιπόν, δε θα πρέπει να θεωρείται μόνο ένα φαινόμενων των ημερών. Η σχέση της κοινωνίας και των φαινομένων βίας στις σχολικές μονάδες είναι αμφίδρομη και για τον λόγο αυτό η οργανωμένη κοινωνία οφείλει και πρέπει να βρει τον τρόπο να αντισταθεί, με κάθε μέσο.

Ενώνοντας τις δυνάμεις και τις φωνές των εμπλεκόμενων μερών ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά, κατά του εκφοβισμού και της βίας.