Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2022) για τα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα και την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων διοργανώνοντας δράσεις συλλογής, Διαλογής στην Πηγή και επίδειξης τρόπων επαναχρησιμοποίησης ρούχων και υποδημάτων. 

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ο Δήμος σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της Ανακύκλωσης Followgreen.gr/kavala και την εταιρεία διαχείρισης ενδυμάτων – υποδημάτων East West, διοργανώνει τις εξής δράσεις, 

Δημότες εν δράσει

Δράση 1: Στη δημοτική πλατφόρμα Followgreen, η δράση υλοποιείται μέσω της συμμετοχής των δημοτών-χρηστών της πλατφόρμας σε ειδική Πράσινη Αποστολή – Green Mission που περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό (άρθρα, βίντεο, κουίζ) αναφορικά με τα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα και την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων με τίτλο «Δώσε στα παλιά σου ενδύματα-υποδήματα νέα ζωή!».

Λάβετε μέρος εδώ: www.followgreen.gr/kavala/mission/single/currnet 

Δράση 2: Οι πολίτες την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου από τις 10:00 π.μ. έως και τις 14:00 μ.μ., καλούνται να φέρουν ενδύματα και υποδήματα που πλέον δεν χρησιμοποιούν, τα οποία θα συλλεχθούν επί τόπου σε κατάλληλους κάδους East West. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις διαδικασίες Διαλογής στην Πηγή και επαναχρησιμοποίησης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μέσω δράσεων επίδειξης από την East West.

Με την αρωγή της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen τα ενδύματα – υποδήματα που είναι σε καλή κατάσταση θα δοθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Δράση 3: Η εθελοντική ομάδα του Δήμου Καβάλας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα Followgreen, θα προχωρήσει σε καθαρισμό Πάρκου στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Όλοι εθελοντές θα κάνουν χρήση ειδικού εξοπλισμού που διατίθεται δωρεάν από τη δημοτική πλατφόρμα Followgreen. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Σχολεία εν δράσει

Δράση 4: Στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας, η δράση υλοποιείται με την προσθήκη ενός ακόμη ρεύματος στην τρέχουσα σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση», αυτό των κλωστοϋφαντουργικών. 

Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών καλούνται  να ανακυκλώσουν σε ειδικούς σάκους που έχει διαθέσει δωρεάν η East West ενδύματα και υποδήματα που δεν χρησιμοποιούν πλέον στην καθημερινότητά τους. Κατά τη συλλογή του υλικού από τα σχολεία θα πραγματοποιείται καταγραφή και τα κιλά θα απεικονίζονται με τη μορφή πόντων στην πλατφόρμα με link: Followgreen.gr/kavala/contest

Υπενθυμίζουμε, ότι τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen μπορούν να στηρίξουν τη δράση ανακύκλωσης δωρίζοντας πόντους στο σχολείο της επιλογής τους.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της EWWR 2022, μεταξύ 19-27 Νοεμβρίου 2022, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), που είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu).

Μέσω της περιβαλλοντικής αυτής δράσης ο Δήμος μέσω της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης, καθώς και με τα σχολεία που συμμετέχουν θα λάβει προβολή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και υποψηφιότητα στα απονεμόμενα βραβεία της EWWR.

Σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος στην ευρωπαϊκή δράση και να γίνεται μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον!