Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Παράταση για τα εκτός σχεδίου «μικρά οικόπεδα», ανοιχτή η λύση για μεγάλα οικόπεδα

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι πρόκειται να δοθεί παράταση της προθεσμίας που λήγει το Σεπτέμβριο για κατά παρέκκλιση δόμηση σε γήπεδα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων.Ο χρόνος παράτασης θα κυμαίνεται αρχικά από 3 έως 6 μήνες.

Ειδικότερα, μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκος Ταγαράς ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας που λήγει στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2023 για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκριση οικοδομικής άδειας για τους ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου γηπέδου, που έκαναν χρήση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΕΝ και έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Επίσης, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται υπό συζήτηση το ζήτημα της δόμησης σε γήπεδα άνω των τεσσάρων στρεμμάτων χωρίς πρόσωπο σε πολεοδομικά αναγνωρισμένη οδό, με προτεινόμενη μεταβατική λύση τη σύνδεση της «ηλικίας» του οικοπέδου με το δικαίωμα δόμησης.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ανέφερε σχετικά: « Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό για τη λύση που δίνει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συμπολιτών μας. Είχα θίξει από την αρχή το ζήτημα και όπως πάντα το κυβερνητικό επιτελείο προβαίνει σε επίλυση και αυτού του προβλήματος με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις».