― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι  30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της  επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και...

Συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, Jung Il Lee

spot_img

Με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, Jung Il Lee, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτη Αγγελίδη και Τεχνικών Έργων, Αλέξη Γούλα και της συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας για ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιούς Χατζηβαρύτη.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η αθρόα προσέλευση Νοτιοκορεατών τουριστών στην περιοχή μας τη φετινή χρονιά, προκειμένου να δουν από κοντά τους Φιλίππους και τη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου, καθώς το 30% των πολιτών της Νότιας Κορέας είναι χριστιανοί, και η διαρκής προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών στη χώρα μας, η οποία αποτελεί αντικείμενο των επαφών που έχουν εσχάτως οι αρμόδιοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, με αξιωματούχος της Νοτίου Κορέας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Είναι γεγονός ότι οι δύο λαοί έχουν στενούς ιστορικούς δεσμούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρά πολλοί συμπατριώτες μας πήραν μέρος στον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του ’50, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση της χώρας. Από τότε η Νότια Κορέα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς και συνιστά σημαντικό σύμμαχο της Ελλάδας, αφού συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αξιόλογων παικτών του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι”.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ, JUNG IL LEE: “Καταρχάς, θέλω να πω ότι είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια των Ελλήνων στρατιωτών στη μάχη της Κορέας. Ο ηρωισμός τους θα έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσουμε κρίσιμες μάχες και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Καβάλα και έχω μείνει ετυπωσιασμένος από τη γραφική της ομορφιά και τον ιδιαίτερο δυναμισμό που εκπέμπουν οι πολίτες της. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες με τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, για να συνεχιστεί η συνεργασία μας σε διάφορα επίπεδα”.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αλέξης Γούλας, παρουσίασε στον Πρέσβη της Νοτίου Κορέας σπάνιο φωτογραφικό υλικό με τη συμμετοχή του πατέρα του στον πόλεμο της Κορέας, ως στέλεχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.