Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Συνάντηση του ΔΣ του ΣΓκΚ του 18ου ΔΣ Καβάλας με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη

Συνάντηση μιας ώρας με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, είχε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου ΔΣ Καβάλας, στο δημαρχείο. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και τέθηκαν σημαντικά θέματα και προβληματισμοί σχετικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου και την ανάγκη διενέργειας άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων. 

Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μετά την επόμενη διετία το σχολείο θα ενταχθεί σε μικρής κλίμακας ενεργειακή αναβάθμιση, αφότου γίνουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης του έργου στο σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Μέχρι τότε και αρχής γενομένης από την 16 Ιουνίου 2023, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης των τουαλετών, οι οποίες είναι παλαιές και επικίνδυνες καθώς και άλλες επιδιορθώσεις στο κτίριο. 

Ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Συλλόγου για τοποθέτηση ενός παλλόμενου φωτοβολταϊκού σηματοδότη στον δρόμο επί της οδού Μικράς Ασίας, καθώς και ένα στέγαστρο για την σχολική τροχονόμο. Ο Σύλλογος ζήτησε επίσης να τοποθετηθούν εκ νέου δυο παγκάκια στην αυλή του σχολείου, τα οποία είχαν αφαιρεθεί για επιδιόρθωση και δεν επιστράφηκαν για άγνωστους λόγους. Επιπρόσθετα συμφώνησε ότι πρέπει να αλλαχτούν τα φώτα στο κλειστό γυμναστήριο, τα οποία είναι ενεργοβόρα και ακατάλληλα. 

Ο Σύλλογος ζήτησε επίσης ένα μέρος των υπολογιστών που έστειλε στον δήμο Καβάλας, μέσω της Αδελφοποίησης, ο δήμος Νυρεμβέργης, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου για τεχνολογικό εξοπλισμό. Τέλος προτάθηκε η δημιουργία μιας τεχνικής υπηρεσίας αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου Καβάλας, κάτι που ο δήμαρχος είπε θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν υπήρχαν περισσότερα χρήματα στα ταμεία των δήμων. Εκ μέρους του ΔΣ παρέστησαν η πρόεδρος Αναστασία Παπαγιαννάκη, ο αντιπρόεδρος Νίκος Μωυσίδης, η ταμίας Κική Παπαδοπούλου, η γενική γραμματέας Ελένη Πατσιά Παυλίδη και το μέλος Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου.