― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

― Πάτα και άκου τον ―

spot_img

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι  30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της  επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και...

Το χακάρισμα του προφίλ μου, “οι συνέταιροι”, “οι ακόλουθοι” και το συνδρομητικό Facebook – (του Γιάννη Σιαπέρα)

spot_img

Ξέρω ότι πολύ θα γελάσετε, αλλά ναι, ήτανε μεγάλη η απώλεια του πρώτου μου προφίλ στο Facebook, όχι σαν προφίλ, αλλά σαν “καταγραφέα” στιγμών. Και τι δεν είχε μέσα. Στιγμές που χάθηκαν από το κινητό μας, βίντεο που σβήστηκαν, αλλά όχι από το Facebook….

Τέλος πάντων, αυτό έγινε και δεν αλλάζει με τίποτα. Ήταν ένα προφίλ που μετατράπηκε σε επαγγελματικό για τις ανάγκες της επιχείρησής μου στην Σουηδία, περίπου τα Χριστούγεννα του 2019, και από τότε μέχρι το βράδυ της 26ης Αυγούστου 2022 λειτουργούσε άψογα.

Το επόμενο πρωί……

Το πρωϊνό της 27ης Αυγούστου 2022 με βρήκε να έχω στο προφίλ μου, πέντε ακόμα “συνέταιρους” από Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Καμπότζη και δυο από Κίνα.

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ένας Θεός ξέρει. Ίσως απλά να μου χάκαραν το προφίλ και να περίμεναν να γίνει από μέρους μου κάποια πληρωμή από PayPal στον διαφημιστικό μου λογαριασμό ή να περάσω τα στοιχεία της πιστωτικής σε περίπτωση κάποιας αγοράς από το Facebook ή ή ή, πολλά ή.

Από εδώ και στο εξής τι γίνεται;

Λοιπόν, πάμε τώρα αλλού, για να διεκπεραιώσω κάποιες άλλες εκκρεμότητες πάνω στις επαγγελματικές μου σελίδες έκανα το προφίλ μου verify (δηλαδή ότι είναι αυθεντικό και καλά), απλά και μόνο για “προστασία” του λογαριασμού, και να ελέγχω όλες τις σελίδες μου, αλλά και για κάποιες άλλες ευκολίες που ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο.

Ούτως ή άλλως το Facebook όπως διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες θα γίνει “συνδρομητικό”, δηλαδή, όποιος θέλει στον λογαριασμό του να μην έχει διαφημιστικές προβολές θα γίνει συνδρομητής και ανάλογα τη χρήση του λογαριασμού του θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει την συνδρομή του, η οποία θα είναι 10 και 16 ευρώ.

Μα βλέπω διαφημίσεις.

Πληρώσεις δεν πληρώσεις θα βλέπεις διαφημίσεις “μέχρι να σβήσει ο ήλιος”. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Να θυμάστε πως όλα αυτά (Facebook, Χ, Instagram, TikTok) δεν τα έκαναν για τη ψυχή της μάνας τους, αλλά φυσικά να σε εθίσουν και να έχεις τα μούτρα σου χωμένα σε μια οθόνη και να σου πασάρουν τις διαφημίσεις που έχεις στα ενδιαφέροντα σου. Π.χ. Βλέπεις ένα μπουφάν και μετά γεμίζει το κινητό σου μπουφάν. Σε όποια ιστοσελίδα μπεις, όποιο email και ανοίξεις θα βλέπεις μπουφάν.

Τι γίνεται με τον λογαριασμό μου;

Έτσι λοιπόν, μην τρώτε κανένα παραμύθι ότι όλα είναι καλά με τον λογαριασμό σας και βρεθείτε να τραβάτε τα μαλλιά σας όταν ενημερωθείτε από φίλους σας, ότι κάποιος στέλνει μυνήματα από τον λογαριασμό σας.

Ναι, σας τον έκλεψαν, ναι, τον χάσατε, μην περιμένετε το Facebook να σας τον ανακτήσει, ενώ μπορεί, γιατί πολύ απλά δεν θα το κάνει. Αυτά είναι στα ψηλά γράμματα που δεν θα διαβάζει ποτέ κανείς μας όταν αποδέχεται τους όρους και τις προϋποθέσεις!

Η διαδικασία είναι γνωστή, κάνετε καινούριο προφίλ και φτου απ’ την αρχή.

Συμβουλή στα γρήγορα;

Όχι πως θα είναι οκ ο λογαριασμός σας, αλλά ν’ αλλάζετε τον κωδικό σας συχνά, πυκνά, να μην τον στέλνετε μέσω του messeger, και γενικά να μην στέλνετε ότι έχει σχέση με κωδικούς μέσα από το messeger και γενικά απ’ όλα τα social. Αν θέλουν να σας τον κλέψουν δεν θα σταματήσουν σε κωδικούς, απλά…. θα σας τον κλέψουν.

Ακόλουθοι!

Λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι όλα είναι θέμα πληρωμής. Αν πληρώσεις έχεις όσο “κόσμο” θες να σε ακολουθεί και να λέει ο άλλος “πω πω 30.000 ακόλουθους έχει” ναι πληρώνοντας το Facebook όμως.

Και τι θα κάνει το Facebook; Αφού σου τραβήξει τα 300 ευρώ, (το ποσό είναι μικρό, αλλά λέμε τώρα), “θα σου βάζει” κάθε μέρα έναν συγκεκριμένο αριθμό “ακολούθων” στο προφίλ σου μέχρι να τελειώσει “η διαφημιστική καμπάνια” που τους πλήρωσες για να κάνεις προώθηση τα μούτρα σου ή την σελίδα σου κτλ. (θα υπόλοιπα πάνω σε αυτό θα σας τα πω άλλη ώρα)!!!

Και να σας εξηγήσω και το παρακάτω για να κλείσω….

Στους 1000 ακόλουθους μία δημοσίευση σου θα πάρει από 40-70 μέχρι και 100 likes, αν οι ακόλουθοι σου είναι δικοί σου και όχι “αγορασμένοι”.

Κι αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσετε κάτω από τις αναρτήσεις “των δημόσιων προσώπων” των 30.000 ακολούθων που έχουν λιγοστά likes, όπως και των κοινοποιήσεων τους, που εκείνες γίνονται εύκολα με καμιά 40αρια “ψεύτικα προφίλ” και την βοήθεια φυσικά των πραγματικών φίλων τους, που μπαίνουν στα προφίλ και κάνουν τις κοινοποιήσεις!

Καλή συνέχεια σε όλους!