Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Βιωματικό σεμινάριο ποιότητας και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου, 6 Φεβρουαρίου 2023

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA IOOC διοργανώνει ότι θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο ποιότητας και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου με θέμα: «Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελαιολάδου: Ο δρόμος προς την διάκριση». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 στο Επιμελητήριο Καβάλας, Ομονοίας 50 στην Καβάλα. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές, εμπόρους ελαιολάδου, στελέχη εταιρειών, φορέων ή άλλων κλάδων που ασχολούνται με το ελαιόλαδο, αλλά και σε άτομα που σχεδιάζουν να ασχοληθούν μελλοντικά με το ελαιόλαδο και είναι σχεδιασμένο με σκοπό να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές θεωρητικές γνώσεις για το ελαιόλαδο και την οργανοληπτική του γευσιγνωσία.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με σύντομο χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Στεργίδη, πρόεδρο του Athena International Olive Oil Competition, με ενημέρωση για τον διαγωνισμό και τα οφέλη που αποφέρει στο ελληνικό ελαιόλαδο και τους παραγωγούς του. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το σεμινάριο εκπαίδευσης ελαιολάδου με την εξής θεματολογία:

  1. Ορθές πρακτικές για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, σε όλα τα στάδια παραγωγής, από τον ελαιώνα μέχρι την τυποποίηση. 
  2. Βασικές αρχές οργανοληπτικής δοκιμής και αξιολόγησης ελαιολάδων 
  3. Κριτήρια αξιολόγησης διεθνών διαγωνισμών: τι απαιτείται για να διακριθεί ένα ελαιόλαδο.
  4. Γευστική δοκιμή 10 βραβευμένων ξένων ελαιολάδων, με σκοπό τη γνωριμία με ελαιόλαδα αριστείας και την εξοικείωση με τον ανταγωνισμό.

Εισηγήτρια είναι η κα Μαρία Κατσούλη, πιστοποιημένη Olive Oil Taster, με εμπειρία σε διεθνείς διαγωνισμούς και συνιδρυτής και διευθύντρια του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ. 

Το εν λόγω σεμινάριο έχει πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Εμπορικά Επιμελητήρια, σε διάφορες ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, όπως: Χανιά  (2017), Άμφισσα (2018), Θεσσαλονίκη (2019), Κεφαλλονιά (2019), Σητεία (2019) και Βόλο (2022). 

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες παρακαλούμε να στείλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 στο Επιμελητήριο Καβάλας και στο email info@chamberofkavala.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας στο 2510 222212 (εσωτ. 4) κα. Σούζη Μαυρομμάτη